Probiovit® Boulardii Direkt Rapid suspenzija


Dodaci prehrani

Probiovit® Boulardii je prvi boulardii u obliku suspenzije namijenjen cijeloj obitelji. 

Inovativno pakiranje u obliku tekuće suspenzije doprinosi:

 Boljoj apsorpciji  
Kada se uzima u obliku suspenzije, S.boulardii je već razrijeđen u tekućini što omogućuje bržu i učinkovitiju apsorpciju u probavnom traktu u usporedbi s kapsulama, što može doprinijeti bržem ublažavanju simptoma probavnih smetnji.
• Trenutnoj aktivaciji probiotske kulture S. boulardii 
Nakon otapanja probiotska kultura aktivira metaboličke reakcije što potiče bržu reakciju organizma kod akutne dijareje.
• Stabilnosti 
Probiotska kultura dolazi u doticaj s vodenom otopinom tek u trenutku konzumacije.
• Jednostavnijoj primjeni 
Zbog tekućeg oblika, olakšava primjenu kod djece i odraslih te se lakše dozira i ne zahtijeva gutanje kapsula što mnogim ljudima stvara problem.
• Boljoj suradljivosti 
Zbog ugodnog okusa marelice može pomoći u poboljšanju suradljivosti djece i pridržavanju uputa za doziranje, što je ključno za postizanje optimalnih rezultata.

Svaka bočica sadrži 5 milijardi Saccharomyces boulardii uz dodatak vitamina D3 i cinka, važnih za zaštitu imuniteta.
Osim jačanja imuniteta, prema preporuci WHO-a, upotreba cinka u dozi 10-12 mg dnevno je učinkovita mjera u značajnom smanjenju težine i trajanja epizoda infektivnih proljeva.
Vitamin D također je neophodan za održavanje crijevne barijere jer se na površini epitelnih stanica crijeva nalaze receptori vitamina D, a njegov nedostatak može narušiti ravnotežu dobrih i loših bakterija.

Probiovit® Boulardii ne sadrži gluten i laktozu.

Preporučuje se za:

  • prevenciju dijareje za vrijeme korištenja antibiotika,          
  • zaustavljanje dijareje,   
  • zaštitu i obnavljanje crijevne mikroflore,             
  • smanjenje oštećenja epitela crijeva,
  • prevenciju putničke dijareje.

S.Boulardii je probiotički soj kvasca koji se koristi za ublažavanje simptoma probavih smetnji, uključujući proljev uzrokovan antibioticima, infekciju Clostridum difficile, sindrom iritabilnog crijeva, upalu crijeva i sl.

Dobiven je iz tropske biljke lychee i mangosteen, a ime je dobio prema francuskom znanstveniku Henri Boulardu koji ga je otkrio davne 1923. godine.

To je soj koji najbrže djeluje na ublažavanje dijareje te sprječava pojavu iste ukoliko se uzima preventivno. Površinom je veći od patogena u crijevnoj flori stoga ih lakše i brže veže na sebe i na taj način ih eliminira.

Studije su pokazale da Saccharomyces boulardii ima pozitivan učinak na smanjenje kolonizacije H. pylori u ljudskom gastrointestinalnom sustavu uz redovnu terapiju (1), a kod pacijenata sa sindromom iritabilnog crijeva primijećen je pozitivan učinak na kvalitetu života. 
Također, primjena S. Boulardii-ja kod pacijenata s Crohnovom bolesti pokazala je značajno smanjenje u propusnosti crijeva. 

Način primjene: Djeca starija od 3 godine i odrasli uzeti 1 bočicu dnevno. Pritisnite čep umjereno jakim pritiskom palcem ravno prema dolje. Ukoliko je pritisak dovoljno jak dio čepa pomaknut će se prema dolje i probiti zaštitnu foliju te se otvara zaštitni spremnik unutar čepa u kojem se nalaze djelatne tvari. Djelatne tvari se na taj način miješaju s tekućinom zatim je potrebno bočicu dobro promućkati kako bi se dobila suspenzija.
Prilikom pravilnog otvaranja bočice Probiovit suspenzije, pritiskom čepa oslobađa se prah i sastojci se pomiješaju s tekućinom u bočici te su spremni za upotrebu. Sadržaj bočice može se konzumirati direktno, pomoću žlice ili staviti u napitak po želji. Ugodnog  je okusa marelice, ne sadrži gluten ni laktozu. 

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Kontraindicirana je primjena proizvoda sa Saccharomyces boulardii kod imunokompromitiranih osoba, kao i kod pacijenata s centralnim venskim kateterom, osobe s takvim indikacijama trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom. 
Upozorenje: Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod.
Uvjet čuvanja: Čuvati na tamnom i suhom mjestu, na temperaturi do 20°C
Neto količina: 100ml (10 bočica).

1 bočica sadži:

Količina

Kultura mikroorganizama Saccharomyces boulardii

5 x 109 cfu***

Cink

12 mg / 120% PU*

Vitamin D3

30 μg / 600% PU*

* PU – preporučeni dnevni unos
**PU – preporučeni dnevni unos nije određen

 

 

 

Reference:
(1)
 Saccharomyces Boulardii in Helicobacter Pylori Eradication in Children: A Randomized Trial From Iran
Kokab Namkin,1 Mahmood Zardast,2 and Fatemeh Basirinejad2

Pakiranja

Suspenzija