Omegavit® Algae kapi


Dodaci prehrani

Dodatak prehrani na bazi ulja mikroalgi (Schizochytrium sp.), bogatih omega-3, posebno DHA (dokozaheksaenska kiselina), koja igra ključnu ulogu u razvoju mozga beba i djece do 3. godine, a bitna je i za očuvanje zdravlja očiju i srca.

Patentirani Omegavie® Algae oils - osigurava jedinstveni izvor omega-3 iz mikroalgi, pružajući iznimnu čistoću, kvalitetu i svježinu u smislu okusa i mirisa.
Patentirana Qualitysilver® formulacija jamči stabilnost proizvoda, čak 2 – 7 puta veću od klasičnih, što osigurava najvišu kvalitetu proizvoda.

Omegavit® algae kapi nudi ulje iznimne kvalitete, bogato omega-3 DHA masnim kiselinama.

Ulje mikroalgi u proizvodu Omegavit® algae kapi je proizvedeno visokim tehnološkim procesom, stoga nema neugodnog okusa ni mirisa.

DHA (dokozaheksaenska kiselina) važna je za razvoj vida, mozga, kognitivne i psihomotorne funkcije djeteta, posebno u prvoj godini života.

Jeste li znali?
• Omega-3, posebno DHA (dokozaheksaenska kiselina), čini značajan dio strukture mozga. Mozak se najbrže razvija tijekom prvih godina života, a DHA pomaže u izgradnji i očuvanju neuronskih veza, što je ključno za učenje, koncentraciju i kognitivne sposobnosti.

• Omega-3 masne kiseline podržavaju imunološki sustav. Djeca izložena DHA mogu imati bolji odgovor na infekcije i manje rizika od alergijskih reakcija.

• Istraživanja ukazuju da omega-3 masne kiseline mogu utjecati na ponašanje i socijalni razvoj djeteta.

• Omega-3 masne kiseline su ključne za rani razvoj djece, pružajući im čvrst temelj za buduće zdravlje i dobrobit. Zato je njihov unos poželjan kako bi se osigurao optimalan rast i razvoj.

Upute za upotrebu: Djeca od 6 mjeseci do 3 godine jednom dnevno uzeti 0,5 ml kapi. Djeca starija od 3 godine i odrasli uzeti jednom dnevno 1 ml kapi. Može se uzimati samostalno, nakapati na žlicu ili dodati u piće po izboru npr. ohlađeni čaj, mlijeko, vodu i sl.

Dobna skupina (mjeseci/godine)

Djeca od 6 mjeseci do 3 godine

Djeca starija od 3 godine i odrasli

OMEGAVIT® kapi (ml)

0,5 ml / % **

1 ml / % *

ULJE ALGI s omega 3-masnom kiselinom - prirodno sadrži: DHA (dokozaheksaenska kiselina)

0,05 g

20 mg

0,1 g

40 mg

VITAMIN E

5 mg / - ***

10 mg / 83 %*

VITAMIN D3

10 µg /100 %**

20 µg / 400 %*

* PU=preporučeni dnevni unos
** PU=preporučeni dnevni unos za dojenčad i malu djecu
*** dnevni unos nije određen

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Upozorenje: Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod. U slučaju preosjetljivosti prekinuti primjenu.

Uvjet čuvanja: Čuvati na suhom mjestu u originalnom pakiranju, na temperaturi do 25°C, zaštićeno od topline i izravne sunčeve svjetlosti.
Neto količina: 15 ml.

Pakiranja

Kapi