Omegavit® Kapsule


Dodaci prehrani

Omega-3 masne kiseline su dugolančane polinezasićene esencijalne masne kiseline koje su neophodne za dobro zdravlje i razvoj.

Omega-3 masne kiseline često se opisuju kao dragocjene masnoće zbog povoljnog djelovanja na zdravlje, a u prvom redu štite srce i krvne žile sniženjem razine triglicerida. Poznate su po svojim blagotvornim učincima, uključujući protuupalno djelovanje, a posjeduju i antiaritmijsko djelovanje. 
Omegavit® linija sadrži samo visoko kvalitetne i bioraspoložive esencijalne omega-3 masne kiseline s idealnim omjerom EPA i DHA.
Omegavit linija proizvedena je u kontroliranim uvjetima stoga ne sadrži teške metale kao što su živa, olovo, srebro i sl. te predstavlja siguran izvor omega-3 masnih kiselina.

Jedna Omegavit® kapsula sadrži 1000 mg ribljeg ulja. Sadrži eikozapentaensku kiselinu (EPA) i dokozaheksaensku (DHA) kiselinu koje doprinose normalnoj funkciji srca (blagotvoran učinak postiže se dnevnim unosom od 250 mg EPA i DHA).

Omegavit® sadrži omega-3 masne kiseline koje su posebna skupina unutar nezasićenih masnih kiselina. Tijelo ih ne može u potpunosti samo proizvesti, zato ih je potrebno u organizam unositi pravilnom prehranom ili pomoću dodataka prehrani. Omega-3 masne kiseline sadrže korisne EPA (eikozapentaenska) i DHA (dokozaheksaenska) masne kiseline koje se nalaze u morskoj plavoj ribi. Kapsule s omega-3 masnim kiselinama preporučujemo svima koji brinu za zdravlje srca, očiju, pravilnu funkciju živčanog sustava, mozga i za mnoge druge dobrobiti organizma.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (2 kapsule):
Riblje ulje: 2000 mg
Od toga: EPA (eikozapentaenska kiselina) 320 mg
DHA (dokozaheksaenska kiselina) 200 mg
Sastav meke kapsule: želatina, glicerol (tvar za zadržavanje vlage)

Upute za upotrebu: Djeca od 12 godina i odrasli uzimati 1 kapsulu ujutro i 1 kapsulu navečer nakon obroka.
Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.
Upozorenje: Ukupni dnevni unos EPA i DHA ne smije biti veći od 5g. Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod. Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lijekove protiv zgrušavanja krvi trebaju se prije uzimanja ovog proizvoda posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.
Uvjet čuvanja: Čuvati u originalnom pakiranju, na suhom mjestu, na temperaturi do 25°C, zaštićeno od izvora svjetlosti i topline. 

Pakiranja

Tablete i kapsule