Magnevit® 375mg Šumeće tablete DUO PAKIRANJE


Magnezij je vrlo bitan element za organizam, sudjeluje u više od 300 enzimskih reakcija u tijelu i sudjeluje kao potpora mnogim staničnim procesima.

Važan je za:
-normalan metabolizam stvaranja energije
-funkciju mišića
-živčani sustav
-formiranje kostiju
-kardiovaskularni sustav
-regulaciju stresa

Tijelo ga ne može samo proizvesti  i potrebno ga je unositi putem hrane i/ili dodataka prehrani. Preporučuje se unijeti 300-400 mg dnevno. Pozitivno utječe na fizičko i psihičko zdravlje. Nedostatak magnezija može uzrokovati grčenje mišića, zatvor, umor, glavobolju, razdražljivost, srčanu aritmiju, manjak kalija koji je ključan za transport energije u stanici i sl. 
Povećane potrebe za magnezijem imaju osobe izložene stresu, fizičkom naporu te sportaši i trudnice.

Magnevit® citrat kompleks šumeće tablete pridonose boljoj apsorpciji i većoj učinkovitosti zahvaljujući tri oblika magnezija uz dodatak vitamina C, B1 i B6.

Magnevit® citrat kompleks visoke bioraspoloživosti omogućuje podmirenje potreba organizma za dnevnom dozom magnezija. Doprinosi prijenosu magnezija u ciljana tkiva što rezultira smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji mišića, kardiovaskularnog sustava i dr.
Vitamini C, B1, i B6 u kombinaciji s magnezijem podržavaju živčani sustav, doprinose normalnoj psihološkoj funkciji i imunitetu.

Uputa za upotrebu: 1 šumeću tabletu otopiti u 200 ml vode.

1 šumeća tableta sadrži:

Količina

PU*/NRV*

Magnezij

375 mg

100% PU*

Vitamin C

100 mg

125% PU*

Vitamin B6

1,4 mg

100% PU*

Vitamin B1

1,1 mg

100% PU*

*PU – preporučeni dnevni unos

Sastojci: regulator kiselosti: limunska kiselina; magnezijev karbonat, regulator kiselosti: natrijevi karbonati; tvar za povećanje volumena: sorbitol; magnezijev citrat, magnezijev oksid, L-aksorbinska kiselina, tvar za sprječavanje zgrudnjavanja: polivinilpolipirolido, polietilen glikol; aroma, sladila: ciklamati i saharinati; kiselina: jabučna kiselina; bojilo: riboflavin; piridoksin hidroklorid, tiamin hidroklorid.
Proizvod može sadržavati laktozu (iz mlijeka).

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.
Upozorenje: Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod. Prekomjerna konzumacija može uzrokovati laksativni učinak.
Uvjet čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi, zaštićeno od izvora svjetlosti i topline.
Neto količina: 2 x 20 šumećih tableta (86g).

Pakiranja