Magnevit® Direkt prah


Magnezij je vrlo bitan element za organizam, sudjeluje u više od 300 enzimskih reakcija u tijelu i sudjeluje kao potpora mnogim staničnim procesima.

Važan je za:
-normalan metabolizam stvaranja energije
-funkciju mišića
-živčani sustav
-formiranje kostiju
-kardiovaskularni sustav
-regulaciju stresa

Tijelo ga ne može samo proizvesti  i potrebno ga je unositi putem hrane i/ili dodataka prehrani. Preporučuje se unijeti 300-400 mg dnevno. Pozitivno utječe na fizičko i psihičko zdravlje. Nedostatak magnezija može uzrokovati grčenje mišića, zatvor, umor, glavobolju, razdražljivost, srčanu aritmiju, manjak kalija koji je ključan za transport energije u stanici i sl. 
Povećane potrebe za magnezijem imaju osobe izložene stresu, fizičkom naporu te sportaši i trudnice.

Magnevit® direkt citrat kompleks prah pridonosi boljoj apsorpciji i većoj učinkovitosti zahvaljujući tri oblika magnezija uz dodatak vitamina B1, B12 i folne kiseline.

Magnevit® direkt citrat kompleks visoke bioraspoloživosti omogućuje podmirenje potreba organizma za dnevnom dozom magnezija. Doprinosi prijenosu magnezija u ciljana tkiva što rezultira smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji mišića, kardiovaskularnog sustava i dr.
Vitamini B1, B9 i B12 u kombinaciji s magnezijem podržavaju živčani sustav, doprinose normalnoj psihološkoj funkciji i imunitetu.

Uputa za upotrebu: 1 vrećica dnevno. Sadržaj vrećice isipati direktno u usta, ispod jezika, pustiti da se otopi i progutati.

1 vrećica sadrži:

Količina

PU*/NRV*

Magnezij

375 mg

100% PU*

Tiamin (Vitamin B1)

1,1 mg

100% PU*

Folna kiselina

200 μg

100% PU*

Vitamin B12

2,5 μg

100% PU*

*PU – preporučeni dnevni unos

Sastojci: tvar za povećavanje volumena: dekstroza, maltodekstrin; magnezijev oksid, magnezijev karbonat, magnezijev citrat, tiamin hidroklorid, folna kiselina, cijanokobalamin, aroma exotic, regulator kiselosti: limunska kiselina, tvar protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.
Upozorenje: Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod. Prekomjerna konzumacija može uzrokovati laksativni učinak.
Uvjet čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi.
Neto količina: 40 g (20 vrećica).

Pakiranja