Apitusik® Tekući dodatak prehrani 100ml


Dodaci prehrani

Apitusik® medni sirup je kombinacija pčelinjih proizvoda i biljaka koja ujedinjuje svojstva: meda, tinkture timijana i standardizirane tinkture propolisa.
Tinktura timijana prirodni je ekspektorans, tj. sredstvo koje omogućuje iskašljavanje tako što pospješuje razrjeđivanje i izlučivanje sekreta.

Timijan (Thymus vulgaris L.) - izuzetno korisna biljka s iznimnim svojstvima koja pomažu olakšati disanje i ublažiti tegobe tijekom prehlada i respiratornih problema. Njegova sekretolitička i spazmolitička svojstva čine ga dragocjenim saveznikom u borbi protiv nakupljenog sekreta u dišnim putevima. Timijan blago razrjeđuje sluz, čime olakšava njezino iskašljavanje, a istovremeno opušta mišiće bronha, što dodatno olakšava disanje. Ova biljka se često koristi za ublažavanje simptoma kašlja, bronhitisa i drugih respiratornih tegoba, čineći je nezaobilaznom opcijom za poboljšanje prohodnosti dišnih puteva.

Propolis - visokovrijedan proizvod pčela. U propolisu je izolirano više od 300 različitih tvari koje aktiviraju biološke centre u organizmu, većina su različiti oblici polifenola koji se bore protiv oštećenja u tijelu. Posebno je djelotvoran protiv infekcija gornjih dišnih puteva. Bogat aminokiselinama, vitaminima B, C i E te mineralnim tvarima.
Količina flavonoida u propolisu određuje se HPLC metodom kako bi se odredio i potvrdio broj flavonoida, a time i njihov blagotvorni učinak. Neki od flavonoida u propolisu su: krizin, kvercetin, naringenin, pinocembrin, galangin.
Flavonoidi čine propolis snažnim antioksidansom koji jača imunološki sustav i sprema organizam na izazove kojima smo izloženi za vrijeme sezonskih bolesti.
Prisutnost i sinergijski učinkak brojnih fitokemikalija poput flavonoida, fenolnih kiselina i njihovih estera daju propolisu blagotvorno djelovanje.

Med - sladak i gust sok kojeg pčele medarice tvore od nektara koji skupljaju na cvjetovima, najsavršeniji je proizvod prirode. U njemu nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. Med je odličan saveznik u borbi protiv kašlja i upaljenog grla. Zbog svog bogatog sastava blagotvorno djeluje na imunitet.

Upute za upotrebu:

• djeca od 4-12 godina 3x dnevno 5 ml tekućeg dodatka prehrani nakon jela,
• djeca iznad 12 godina i odrasli 3-5x dnevno 5 ml tekućeg dodatka prehrani nakon jela, a prema potrebi još 5 ml prije spavanja.
Prije upotrebe promućkati! Proizvod uzimati žličicom ili pomoću dozirne čašice.

Sastojci: med, voda, tinktura lista timijana (Thymus vulgaris), standardizirana tinktura propolisa, konzervansi: natrijev benzoat, kalijev sorbat.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Stajanjem nastaje talog koji ne utječe na kvalitetu, a nestaje mućkanjem prije upotrebe.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Upozorenja: Vremensko ograničenje primjene: najdulje 2 tjedna. Ne preporučuje se djeci mlađoj od 4 godine. Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod!
Uvjet čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C.
Neto količina: 100 ml.

Pakiranja

Sirup

Apitusik® Tekući dodatak prehrani 100ml