O nama

Tvornica Apipharma

Tvrtka Apipharma d.o.o. je izrasla je iz starog, za ove krajeve, tradicionalnog pčelarsko-medičarskog obrta pod nazivom Apimarket, da bi 1996. pod nazivom Apipharma postala trgovačko društvo i posvetila se najvećim dijelom proizvodnji dodataka prehrani i kozmetici s posebnom namjenom. Tradicija tvrtke datira iz 1974. godine kada je po prvi puta izlagala svoje proizvode i za to dobila priznanje. Iako je sam početak rada daleko stariji, zbog nedostatka pisanih dokumenata se ne spominje.

Proizvodna lokacija tvrtke smještena je u Našicama. Novi proizvodni pogon izgrađen je zbog povećanja kapaciteta proizvodnje prema svim potrebnim suvremenim zahtjevima dobre proizvođačke prakse za to farmaceutsko područje.

U proteklih 39 godina tvrtka je hrabro vodila suradnju s prirodom i tako proizvela brojne dodatke prehrani, prehrambene i kozmetičke proizvode stvorene iz onog što priroda nudi. Med, propolis i ljekovito bilje prepoznatljive su sastavnice koje su proizvodima i tvrtci donijele uspjeh na domaćem i inozemnom tržištu.

Sve sirovine u tehnologiji izrade proizvoda potječu iz prirodno očuvanog okoliša. Metode proizvodnje su mehaničke ili galenskog tipa čime se isključuje kemijska obrada u želji da se u najvećoj mogućoj mjeri sačuva izvorni prirodni oblik sirovina koje se mogu prepoznati u svakom proizvodu.

U svom asortimanu tvrtka danas nudi preko 40 različitih proizvoda koji prema načinu primjene obuhvaćaju: kapi, sirupe, kapsule, pastile, liofilizate, medne mješavine, sprejeve, masti i druge farmaceutske oblike. Značajna sredstva danas se ulažu u razvoj, osmišljavanje novih i usavršavanje postojećih proizvoda čime je tvrtka i dalje pouzdan partner u očuvanju zdravlja na prirodan način.

Važnu ulogu u razvoju imaju visoko i stručno obrazovani djelatnici koji se stalno usavršavaju s ciljem proširivanja stečenog znanja i profesionalnog napretka.

Proizvodi Apipharme izlagani su i nagrađivani na mnogim sajmovima u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama.

Brojna priznanja bila su poticaj za uvođenje slijedećih sustava kvalitete: ISO 9001, ISO 13485, ISO 22716, HACCP te cGMP za dodatke prehrani  kako bi se dobili još bolji proizvodi u kvaliteti i djelotvornosti izjednačeni s onima dobivenim najsuvremenijim tehnologijama inozemnih tržišta. Sukladno promjeni zakonodavstva i zahtjevima EU legislative kompanija je započela sa usklađivanjem i reklasifikacijom proizvoda, a samim tim i proizvodnih procesa prema zahtjevima GMP-a i direktive EU za proizvodnju medicinskog proizvoda, MDD 93/42/EEC. Slijedom toga niz naših proizvoda na svojem pakiranju nosi simbol CE kao potvrdu usklađenosti sa Zakonom RH o medicinskim proizvodima  (NN 76/13) te direktivom EU: 93/42/EEC. Proizvodi poduzeća Apipharma postali su tako prepoznatljiv brand kojeg traže potrošači koji su sukladni s trendom prirodnog načina očuvanja zdravlja.

Slogan Apipharme, Ars pharmaceutica mellitus – umijeće proizvodnje lijekova od meda, jasno pokazuje ciljeve tvrtke usmjerene na proizvodnju široke palete prirodnih proizvoda i na visoki stupanj angažiranosti u poboljšanju kvalitete života.

 

Vizija jasno proizlazi iz temeljnih vrijednosti gdje je vidljivo da će Apipharma postati jakom regionalnom kompanijom, s ambicijama i širenjem prema globalnoj kompaniji, koju vodi integracija s prirodom, a posvećena je razvoju inovativnih prirodnih proizvoda za poboljšanje kvalitete života i zdravlja ljudi.

Misija Apipharme ne svodi se samo na poboljšanje života ljudi, već i na širenje kulture zdravog načina života, kao preventivi očuvanja zdravlja. Ovime se osim stvaranja vrijednosti za krajnje potrošače, direktno utječe na smanjenje trošenja zdravstvenih resursa i povećanje direktne koristi široj društvenoj zajednici.

Galerija